Seminar eAssessment na Madeiri

V mesecu marcu sva se udeležili strokovnega izobraževanja v Funchalu, na Madeiri.

Estonska izobraževalna institucija Euneos je udeležencem seminarja z naslovom: »eAssessment« ponudila predavanja z bogato teoretično in praktično podlago. Seminar sva izbrali, ker je eno izmed prioritetnih področij naše šole formativno spremljanje učenčevega napredka. Bili sva del 36 strokovnih delavcev osnovnih in srednjih šol, ki so prihajali iz Nemčije, Hrvaške, Slovaške, Poljske, Češke in Slovenije. Med njimi smo bili učitelji, računalničarji, ravnatelji, specialni delavci, računovodje in učitelji strokovnih predmetov.

Kaj hitro sva skozi predstavitve ugotovili, da nas vodstvo šole usmerja v pravo smer, saj smo učitelji naše šole že zelo opremljeni s pomenom formativnega spremljanja in poznamo veliko različnih pristopov le-tega. Tako sva skozi predavanja in različne delavnice poglobili najino znanje, hkrati pa pridobili spretnosti pri uporabi različnih aplikacij, ki jih bova vpeljali v svoje pedagoško delo.

Madeira je otok večne pomladi. Je božanski, miren, skrivnosten, sončen, a hkrati vetroven, prijazen, razgiban, stopničast. Je tudi Ronaldov dom in otok vulkanskega izvora, botaničnih vrtov, sprehajalnih livad, klifov, križark, svetilnikov, … Proste ure po izobraževanjih sva izkoristili za raziskovanje in se tako prepričali o vsem prej naštetem.

Marec, 2023                                                                             Petra in Klavdija