Mobilnost učencev na Norveško

Spomladi je naša šola gostila učence in učitelje iz partnerske šole na Norveškem. Takrat smo se razšli z »See you, my friend« in komaj čakali, da se zopet srečamo.

Meseca oktobra je tako 8 naših učencev dobilo priložnost, da v majhnem kraju na otoku Midsund spoznavajo življenje vrstnikov, šolski sistem, utrjujejo znanje angleškega jezika, izboljšujejo digitalne kompetence in predvsem tkejo nove prijateljske vezi.

Med pripravami na mobilnost so imeli učenci veliko pričakovanj in hkrati izzivov. Želeli so spoznati novo kulturo, nove prijatelje, sedeti v drugačnih učilnicah, raziskovati neznano in se preizkusiti v čem novem.

Celotno druženje je pri vsakemu pustilo poseben pečat. Za nekoga je bil to prvi let z  letalom, prva vožnja s trajektom, prvi ulov jastoga, prvič preplezana stena, podroben rentgenski pregled na letališču, natančno sprogramiran BitBot, uspešna uporaba aplikacije, zmaga v namiznem hokeju, enostavna komunikacija v angleščini,…

Vsi so se strinjali, da je bil najlepši del mobilnosti druženje in navezovanje prijateljskih vezi, kar je dodana vrednost Erasmus+ programov.

Strokovni delavci šole smo na učence zelo ponosni. Dosegli so vse zastavljene cilje in prav tako upoštevali vse vnaprej postavljene dogovore.